Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η premium μάρκα έχει δηλώσει πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας όλα τα μοντέλα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και σήμερα παρουσίασε το πρώτο δείγμα μηδενικών ρύπων. Ο λόγος για την Spectre η οποία αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρία για μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων, αυτή των υπερπολυτελών ηλεκτρικών σούπερ κουπέ μοντέλων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική μάρκα δημιούργησε τη Spectre βασιζόμενη στη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για τον διάδοχο της Phantom Coupe. Η στενή γρίλια εμπρός φωτίζεται με 22 LED ενώ έχει αλλάξει και το σήμα κατατεθέν της μάρκας, το Spirit of Ecstasy. Τα πάντα συμβάλλουν στην καλύτερη αεροδυναμική με την εταιρία να ανακοινώνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.25 Cd, το καλύτερο νούμερο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Φυσικά η πολυτέλεια στο εσωτερικό είναι ασύγκριτη με αποκορύφωμα την προαιρετική λειτουργία Starlight Doors, η οποία ενσωματώνει 4.796 φωτιζόμενες LED κουκκίδες σε πόρτες και οροφή, αναπαριστώντας τα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή αίσθηση και ποιότητα κύλισης έχοντας ως σύμμαχο την ανάρτηση Planar. Ένα εξελιγμένο σύστημα που είναι σε θέση να επιτρέπει σε κάθε τροχό να λειτουργεί ανεξάρτητα, διατηρώντας ασύγκριτη άνεση ακόμα και όταν το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση. Θα «πατάει» στην πλατφόρμα Architecture of Luxury με τα επίσημα στοιχεία να μην έχουν ανακοινωθεί, όμως μία πρώτη γεύση μας δηλώνει ιπποδύναμη 585 ίππων και ροπή στα 900Nm. Παράλληλα η εκτιμώμενη αυτονομία είναι στα 418χλμ. ενώ παρά το βάρος της, το 0-100 θα έρχεται σε μόλις 4.5 δευτ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει χωρίς η εταιρία να έχει αποφασίσει την τιμή.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης