Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από δεκάδες teaser φωτογραφίες και διαρροές πληροφοριών, η βρετανική φίρμα παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της, την πολυαναμενόμενη I-Pace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην ιστορία της Jaguar και το πιο προηγμένο τεχνολογικά. Επίσης, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως το πιο ενδιαφέρον αισθητικά, ακολουθώντας μία πιο μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετείται ανάμεσα στα E-Pace και F-Pace, αν και το μήκος του αμαξώματος (4.682 χλστ.) πλησιάζει αυτό του μεγάλου SUV. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 400 ίππων και 696 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh.

Η αυτονομία της I-Pace σε πραγματικές συνθήκες αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα, με την μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW και σε 90 λεπτά από σταθερό σταθμό των 50 kW. Για να γεμίσει πλήρως από το σπίτι με χρήση wallbox 7 kW, απαιτούνται περισσότερες από 10 ώρες.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα του εσωτερικού, με τις δύο οθόνες αφής του συστήματος «InControl Touch Pro Duo» στην κεντρική κονσόλα να προέρχονται από τα νέα Range Rover. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει κάθε πληροφορία στον οδηγό, με τα σπορ καθίσματα να προσφέρουν άριστη στήριξη στους επιβάτες. Πίσω μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση δύο ενήλικες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 656 λίτρων.

Σύμφωνα με την Jaguar, η κατανομή βάρους της I-Pace είναι στο 50:50 και ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου 0,29 Cd. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα, με την οδική συμπεριφορά του οχήματος να έχει σπορ φιλοσοφία.

Η εταιρεία έχει προικίσει το νέο της crossover με κάθε σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και τεχνολογία. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εξοπλιστικών εκδόσεων (S, SE, HSE), με την τιμή εκκίνησης στη Βρετανία να ορίζεται στις 63.495 λίρες.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 25.000, ενώ οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2018. Όσο για την μπαταρία, η Jaguar δίνει εγγύηση 8 χρόνων ή 160.000 χλμ. ως μέρος της υπηρεσίας EliteCar.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης