Για τους περισσότερους γονείς, κυρίως στις νότιες χώρες της Ευρώπης, το να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο σχολείο, να τα συνοδεύεις στις δραστηριότητές τους, να τα φροντίζεις ή να τους καθαρίζεις το δωμάτιο, είναι κάτι φυσιολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Βρετανούς ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 66% πολλές νιώθει ότι εκτελεί χρέη ταξιτζή για τα παιδιά του, δαπανώντες σχεδόν 3 ώρες την εβδομάδα για να τα πηγαινοφέρνει στο γήπεδο για τις αθλητικές δραστηριότητες, σε σπίτια φίλων ή οπουδήποτε αλλού.

Η Skoda Βρετανίας λοιπόν, δημιούργησε μία ασυνήθιστη εφαρμογή για τους γονείς, που καταγράφει τα χιλιόμετρα που κάνουν πίσω από το τιμόνι για χάρη των σπλάχνων τους. Ονομάζεται Skoda Parent Taxi και είναι συμβατή σε κάθε smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν ταξίμετρο, καταγράφοντας τα χιλιόμετρα που καλύπτουν με το όχημα οι γονείς όταν μεταφέρουν τα παιδιά τους. Επίσης, υπολογίζει την αντιστοιχία των χιλιομέτρων με εργασίες, όπως το πλύσιμο των πιάτων, το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το καθάρισμα του δωματίου, το τάισμα ή τη βόλτα του σκύλου, ακόμη και το πέταγμα των σκουπιδιών.

Αφού υπολογίζει όλα αυτά, η εφαρμογή στέλνει τα αποτελέσματα στο smartphone των παιδιών και τα χρεώνει ανάλογα, με στόχο να ανταμειφθεί ο κόπος των γονιών. Δηλαδή, να πλένουν τα παιδιά τα πιάτα, να καθαρίζουν το δωμάτιο τους, το οικογενειακό αυτοκίνητο και να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο.

Οι Βρετανοί γονείς διανύουν κατά μέσο όρο 2.652 χιλιόμετρα ετησίως για τα παιδιά τους, κάτι που σημαίνει ότι αν έπαιρναν ταξί για την ίδια απόσταση, η χρέωση θα έφθανε περίπου τα 13.900 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης