Αποτελεί τον βασικό χορηγό και κύριο συνεργάτη του περίφημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας. Παρέχει περίπου 250 αυτοκίνητα στη διοργάνωση του αγώνα, προσφέρει την πράσινη φανέλα στον κορυφαίο ποδηλάτη και φτιάχνει ακόμη και τα τρόπαια των νικητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό «Tour de France» ξεκίνησε με την Grand Départ στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 20 Σεπτεμβρίου, έπειτα από 3.470 χιλιόμετρα.

Το κύπελλο του αγώνα σχεδίασε το τμήμα Skoda Design. Έχει ύψος 60 εκατοστά και ζυγίζει τέσσερα κιλά. Είναι κατασκευασμένο από πράσινο, διαφανές κρύσταλλο και χαρακτηρίζεται από ορθογώνια μοτίβα που μεγαλώνουν από κάτω προς τα πάνω. Είναι εμπνευσμένο από το avante-garde κίνημα του τσέχικου κυβισμού που άνθισε στην Πράγα την περίοδο 1910-1918  και ενσωματώνει όλη την παράδοση της Βοημίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα συνδυασμός πολλών διαφορετικών σημείων σχηματίζει τη φόρμα του τροπαίου. Το ακριβές φινίρισμα του λεπτομερούς γεωμετρικού μοτίβου απαίτησε το σταθερό χέρι έμπειρων τεχνιτών ειδικευμένων στην κοπή κρυστάλλων. Όταν κάποιος κοιτάζει μέσα από το γυαλί, η διάθλαση του φωτός δημιουργεί ένα συναρπαστικό θέαμα τεμνόμενων γραμμών, το οποίο ενισχύεται από την αλληλεπίδραση του φωτός και της σκιάς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης