Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της εμπορικής πορείας του νεότερου μέλους της γκάμας της αμερικανικής φίρμας. Όπως έγραψε στο twitter ένας εργαζόμενος της Tesla, το Model Y θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων μέσα στον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σταδιακά θα λανσαριστεί στις υπόλοιπες αγορές. Ανήκει στα compact SUV, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, διαθέτει την καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορία με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23 Cd, έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα και high-tech τεχνολογίες.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη αφής 15 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπολογιστή, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τα πάντα και να λάβει πληροφορίες για την απόδοση του ηλεκτρικού συνόλου, την αυτονομία, τις καιρικές συνθήκες, την κίνηση στους δρόμους και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εκδόσεων Performance, Dual Motor AWD και Long Range, με τη βασική Standard να έρχεται την άνοιξη του 2021. Η αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση ανέρχεται στα 480, 505 και 540 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Το Model Y είναι συμβατό και με τον ταχυφορτιστή Supercharger 3, ο οποίος μπορεί να προσφέρει αυτονομία 120 χιλιομέτρων έπειτα από μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 47.000 δολάρια για την έκδοση Performance, από 51.000$ για την Dual Motor AWD και από 60.000$ για τη Long Range. Η βασική Standard θα έχει αυτονομία περίπου 370 χιλιόμετρα και θα κοστίζει 39.000 δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης