Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά συστηματικά στον εξηλεκτρισμό του εργοστασίου της που βασίζεται στην στρατηγική GRIP 2030 . Κύριος στόχος αυτής της στρατηγικής είναι είναι η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής σε συνολικά 900 οχήματα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή τριών διαφορετικών οχημάτων της οικογένειας ID, τα οποία είναι βασισμένα σε σε τρείς διαφορετικές πλατφόρμες, όπως και διαφορετικούς τύπους μονάδων ισχύος. Τα μοντέλα αυτά είναι τα εξής: ID. Buzz (Αμιγώς ηλεκτρικό), Multivan (plug-in hybrid) και το Van T6.1 με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η παραγωγή των ID.Buzz και ID. Buzz Cargo ξεκίνησε πρόσφατα και τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους πελάτες το φθινόπωρο. Παράλληλα με την έναρξη εξέλιξης του ID. Buzz 4.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εκπαιδεύτηκαν για την παραγωγή των νέων οχημάτων.

Η θυγατρική Volkswagen Group Components είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση ολόκληρου του μπροστινού και του πίσω άξονα του ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, που αποτελούν τα νεότερα και μεγαλύτερα μέχρι σήμερα οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB. Η συναρμολόγηση γίνεται σε εργοστάσιο στο κοντινό Barsinghausen και από εκεί τα έτοιμα τμήματα παραδίδονται στην VWCV στο Ανόβερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Josef Baumert, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VWVC, υπεύθυνος Παραγωγής και Logistics, δήλωσε:

«Το ID. Buzz είναι ένα ορόσημο προς την ηλεκτροκίνηση για το brand αλλά και για το εργοστάσιο στο Ανόβερο. Σε μόλις οκτώ χρόνια, περισσότερο από το 55% των οχημάτων μας στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητα. Το ID. Buzz έχει πρωταγωνιστικό στρατηγικό ρόλο σε αυτό. Εφέτος η VWCV σχεδιάζει την παραγωγή περίπου 15 χιλιάδων ID. Buzz. Καθώς θα αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιό μας, θα είμαστε σε θέση να παράγουμε ετησίως έως και 130 χιλιάδες ID. Buzz και ID. Buzz Cargo στο εργοστάσιό μας στο Ανόβερο μετά το 2023».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης