Στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της ιστορίας της, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε το νέο της φιλόδοξο σχέδιο για το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε η εταιρεία, μέχρι το 2025 θα έχει μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της έως και 40%, ενώ μέχρι το 2040 θα έχει γίνει κλιματικά ουδέτερη.

Το σχέδιο εμπεριέχει συγκεκριμένες δράσεις και εναρμονίζεται με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, που επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοδοξίες της Volvo δεν περιορίζονται στην καθολική αντιμετώπιση του ζητήματος των εκπομπών καυσαερίων στα οχήματά της μέσω της ηλεκτροκίνησης. Θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο των μονάδων παραγωγής, στις ευρύτερες υπηρεσίες της και στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ θα διευρύνει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Επίσης, όλη η γκάμα της θα εξηλεκτριστεί έτσι ώστε, μέχρι το 2025, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών πωλήσεων, γεγονός που θα αποφέρει μείωση κατά 50% στις εκπομπές CO2 ανά όχημα. 

Την ίδια χρονιά θα μειωθούν σε ποσοστό 25% οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο και το 25% των πλαστικών στα νέα αυτοκίνητα της θα προέρχονται από ανακυκλωμένο υλικό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης