Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ήταν η περασμένη για τη σουηδική φίρμα, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7% σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, η Volvo έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους premium κατασκευαστές, διαθέτοντας μία σειρά εξαιρετικών μοντέλων. Το 2017 ήταν ένα πολύ σημαντικό έτος για την εταιρεία, καθώς εκτός του ότι παρέδωσε 571.577 αυτοκίνητα σε πελάτες της ανά τον κόσμο, λάνσαρε τη νέα γενιά του XC60, του best seller μεσαίου SUV της Ευρώπης και παρουσίασε το πολυαναμενόμενο XC40.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού με το ποσοστό να φθάνει το εντυπωσιακό 20,9%. Σε Γηραιά Ήπειρο, Μέση Ανατολή και Αφρική οι ταξινομήσεις εμφάνισαν άνοδο κατά 3,3% σε σχέση με το 2016, ενώ η περιοχή της Αμερικής κινήθηκε αυξητικά κατά 0,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017, η Volvo Cars ανακοίνωσε επίσης ότι θα τοποθετήσει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μελλοντικής της στρατηγικής και δήλωσε ότι κάθε αυτοκίνητο που θα λανσάρει από το 2019 θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, σηματοδοτώντας το τέλος των αυτοκινήτων που διαθέτουν μόνο μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Σε μια πιο διευρυμένη δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε την Polestar, μια νέα ανεξάρτητη μάρκα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, πλήρως εδραιωμένη και συνυφασμένη με τις προδιαγραφές της εταιρείας.

Παράλληλα, υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Uber, διαθέτοντας δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα μεταξύ 2019 και 2021, ενώ συνέχισε τις εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου παραγωγής στη Νότια Καρολίνα. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα στις ΗΠΑ, όπου εκτός από το νέο S60 θα κατασκευάζεται και η επόμενη γενιά του XC90.  

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, η Volvo Car Hellas, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται στο 18,6% το 2017 από 16,4% το 2016, με συνολικό αριθμό πωλήσεων 1.308 οχημάτων.

Μάλιστα, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium μεσαίων οικογενειακών (S60 / V60), την πρώτη στα μεγάλη πολυτελή (S90 / V90) και επίσης την πρώτη στα μεγάλα SUV με το XC90. Αξίζει να σημειώσουμε πως, το νέο XC60 παρότι λανσαρίστηκε σχετικά αργά, κατάφερε να γίνει αμέσως το Νο1 στα μεσαία SUV.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Volvo στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης