Το τελεσίγραφο που έδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οχημάτων της Γερμανίας (Kraftfahrt-Bundesamt), υποχρέωσε το VW Group να ανακοινώσει την άμεση ανάκληση όλων των οχημάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Dieselgate».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις αλυσιδωτές επιπτώσεις και το κλίμα υποψίας και αδιαφάνειας, τα στελέχη του ομίλου με επικεφαλής τον CEO, Matthias Müller, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάκληση 11 εκατ. οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VW θα στείλει επιστολή σε όλους τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το παράνομο λογισμικό, ώστε να προσέλθουν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες και να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της ανάκλησης, ούτε ποιοι ακριβώς κινητήρες εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εκτός από τους 1.6 TDI και 2.0 TDI.
 

Το ερώτημα είναι πως η εταιρεία θα εξασφαλίσει ότι τα αυτοκίνητα θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπές ρύπων και συγχρόνως δεν θα επηρεαστεί η απόδοση των κινητήρων TDI. Από τα 11 εκατ. αυτοκίνητα που επηρεάζονται, τα 5 εκατ. είναι μοντέλα της VW, τα 2,1 εκατ. της Audi (A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5), και τα 1,2 εκατ. της Skoda. Τα υπόλοιπα είναι πιθανότατα της Seat, ενώ υπάρχουν και αρκετά ελαφρά επαγγελματικά.

Αναμένουμε λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις για τα ακριβή οχήματα κάθε μάρκας, το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης