Το φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen, ένα αστικών προδιαγραφών αυτοκίνητο με πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Το πολυαναμενόμενο ID.3 θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά μέσα στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η γερμανική φίρμα έχει δεχθεί περισσότερες από 20.000 παραγγελίες, με τους πελάτες να προκαταβάλουν το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσουν προτεραιότητα κατά την έναρξη των παραδόσεων.

Όπως γνωρίζουμε, το ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο όχημα έχει μήκος περίπου 4,3 μέτρα και μεταξόνιο 2,75μ. Ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη.

Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, εξασφαλίζοντας αυτονομία από 320 έως 550 χιλιόμετρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και 300 Nm ροπής, με τη βασική έκδοση να φέρει μπαταρία 48kWh, τη μεσαία 62kWh και την πλουσιότερη 80kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη VW, οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτίζουν έως τα 125 kW, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη φόρτιση στον λιγότερο χρόνο. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει εγγύηση λειτουργίας της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα και εγγύηση διατήρησης της αποθηκευτικής της δυναμικής έως και 70%.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης