Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Hilton & Moss, η εταιρεία που είναι ειδική στην αποκατάσταση και την πώληση κλασικών οχημάτων αναζωπυρώνει τη σπίθα του στυλ οδήγησης της δεκαετίας του ’60 για το σύγχρονο δρόμο με μια πλήρως ανακαινισμένη Aston Martin DB4 του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακατασκευασμένη από κάθε παξιμάδι και μπουλόνι, από τροχούς μέχρι την οροφή, το εμβληματικό χρωματισμό Silver Birch της DB4 είναι μια άψογη ενσάρκωση του πνεύματος των σταρ του κινηματογράφου που πραγματικά ξεκίνησε μια από τις πιο διάσημες συνεργασίες στην κινηματογραφική ιστορία. Το DB4 ήταν το πρώτο μοντέλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Η Hilton & Moss αξιοποίησε την κορυφαία στον κλάδο τεχνογνωσία της στην αποκατάσταση της Aston Martin και οι ειδικοί σύμβουλοι συνδίασαν την τεχνολογία του 1960 με τη σύγχρονη μηχανική απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 125.000 τετραγωνικών μέτρων, οι έμπειρες ομάδες αποκατάστασης της Hilton & Moss εκμεταλέυτηκαν το εκπληκτικό εξωτερικό της DB4 και το μεταμόρφωσαν από το αρχικό του πράσινο χρώμα στο αστραφτερό Silver Birch.

Τα μηχανικά εξαρτήματα ανακατασκευάστηκαν για να ταιριάζουν με το εξωτερικό του εκπληκτικού grand tourer. Ο αγωνιστικός κινητήρας των 4,2 λίτρων ανασχεδιάστηκε από τον ειδικό συνεργάτη Oselli και μετατράπηκε ώστε να λειτουργεί με αμόλυβδη βενζίνη.

Το τετρατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων David Brown ανακατασκευάστηκε επίσης με ενσωματωμένο overdrive, παρέχοντας στον οδηγό την κλασική αίσθηση πίσω από το τιμόνι που θα περίμενε ενας οδηγός απο μια Aston Martin. Οι στροφές και η κύλιση του αμαξώματος διατηρούνται υπό έλεγχο από μια μεγαλύτερη αντιστρεπτική μπάρα, παρέχοντας εκπληκτικά κράτηματα στο δρόμο.

Στο εσωτερικό η γενική επισκευή συνδυάζει την αναδρομική γοητεία και τη σύγχρονη άνεση, με το όχημα να έχει ηλεκτρικό υδραυλικό τιμόνι, θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, ηλεκτρονικό ρολόι με σύγχρονη κεραία και ηχοσύστημα.

Ο ιδρυτής του Ομίλου Hilton, Πίτερ Χίλτον, δήλωσε: 

«Η Aston Martin DB4 όχι μόνο διαθέτει διαπιστευτήρια αστεριών του κινηματογράφου, αλλά μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έθετε το προηγούμενο για το εμβληματικό μοντέλο που θα την ακολουθούσε. Ο εαυτός μου και ολόκληρη η ομάδα στο Hilton & Moss έχουμε την τιμή να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε έναν τέτοιο γίγαντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην παλιά του αίγλη και να συνεχίσουμε τη διακεκριμένη κληρονομιά μας στην αποκατάσταση μερικών από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης