Οι εταιρείες αυτοκινήτων των ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να δανείζουν συνεχώς δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να μην πτωχεύσουν.

Στο πρόσφατο συνέδριο της ένωσης εμπόρων (NADA), ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, George W. Bush, τόνισε ότι αν κριθεί και πάλι απαραίτητο, πρέπει να δοθούν χρήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ενδεχόμενη πτώχευση της Chrysler και της GM θα κόστιζε περισσότερο από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 150 δις δολάρια ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bush λίγο πριν αποχωρήσει από πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δώσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες 25 δις δολάρια (Δεκέμβριο του 2008), ενώ και ο Barack Obama, λίγους μήνες αργότερα έδωσε άλλα 60 δισεκατομμύρια.  Παρά την βοήθεια όμως, μια νέα ύφεση είναι προ των πυλών, όπως ανέφεραν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Henry Paulson και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Ben Bernanke, τονίζοντας ότι οι εταιρείες πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να μην επιτρέψουν πάλι κάτι παρόμοιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης