Η αλλαγή λαδιών και φίλτρων στη Bugatti Veyron κοστίζει 21.000 δολάρια!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, 11:39
Η αλλαγή λαδιών και φίλτρων στη Bugatti Veyron κοστίζει 21.000 δολάρια!

Ένα απλό service σε καθημερινό αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν ανήκει στα μικρομεσαία hatchback ή SUV, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ελάχιστη ώρα και με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Όταν μιλάμε όμως για αυτοκίνητα κατηγορίας hypercars, όπως είναι η Bugatti Veyron, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Η συντήρηση των εξωτικών οχημάτων γίνεται μόνο από εξειδικευμένους μηχανικούς των επίσημων αντιπροσωπειών ή από εταιρείες που ειδικεύονται πάνω σε αυτά και έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

Η Royalty Exotic Cars στις ΗΠΑ, είναι μία από αυτές. Οι μηχανικοί της «REC» παρέλαβαν μία Veyron για να αλλάξουν λάδια και να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους. Όπως αναφέρουν, η διαδικασία είναι περίπλοκη και ο χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ξεπερνά τις 27 ώρες. Όσο για το κόστος, αγγίζει το εξωπραγματικό ποσό των 21.000 δολαρίων.

Για την αλλαγή λαδιών στη Bugatti, πρέπει να αφαιρεθούν οι τροχοί, να βγει το προστατευτικό κάλυμμα στο πάτωμα, το πίσω σπόιλερ, τα carbon πάνελ και κάποιες δεκάδες βίδες. Στη συνέχεια γίνεται η αποστράγγιση του λαδιού από το κάρτερ και τοποθετείται το νέο χωρητικότητας 17 λίτρων.

Μετά γίνεται η αλλαγή των φίλτρων και μπαίνουν στη θέση τους όλα τα εξαρτήματα που είχαν αφαιρεθεί, με απόλυτη προσοχή. Με απλά λόγια, αν έχετε μία Veyron δεν μπορείτε να αλλάξετε τα λάδια στο συνεργείο της γειτονιάς σας!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, 11:39