Η ανωτερότητα της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 11:22
Η ανωτερότητα της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota

Η τεχνογνωσία της Toyota στα υβριδικά αυτοκίνητα είναι ανυπέρβλητη. Έπειτα από 20 χρόνια εξηλεκτρισμού, η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει στους οδηγούς υψηλής ποιότητας οχήματα που διακρίνονται για την  απόδοση, την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την οδηγική απόλαυση. 

Από τις πίστες στους δρόμους

Πριν από οκτώ χρόνια, ο ιαπωνικός κολοσσός έκανε ένα μεγάλο βήμα σε ό,τι αφορά στην υβριδική τεχνολογία, παρουσιάζοντας το πρώτο hybrid αγωνιστικό αυτοκίνητο στην πολύχρονη ιστορία του.

Ήταν το TS030 Hybrid, το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα αντοχής WEC, έναν θεσμό όπου η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου συμβάλλει καθοριστικά στηνν επιτυχία κάθε ομάδας.

Μετά τις νίκες στο φημισμένο Le Mans 24 Hours στην κατηγορία LMP1, η Toyota εξέλιξε το επόμενο υβριδικό αγωνιστικό και λάνσαρε τη νέα γενιά υβριδικών επιδόσεων για τα αυτοκίνητα δρόμου με τους κινητήρες Hybrid Dynamic Force.

Στο παρακάτω video, απεικονίζεται τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος του υπό ανάπτυξη αγωνιστικού TS 050 και το όφελος που έχει τόσο σε επίπεδο επιτάχυνσης (στην έξοδο μιας στροφής ή σε ένα προσπέρασμα) όσο και σε επίπεδο κατανάλωσης.

 

Αντοχή που φθάνει στα άκρα

 

Νέα γενιά υβριδικών επιδόσεων

Η Toyota έχει στην γκάμα της τα κορυφαία υβριδικά αυτοκίνητα

Η φιλοσοφία του αγωνιστικού οχήματος ενσωματώνεται στα υβριδικά συστήματα των μοντέλων δρόμου της εταιρείας. Το σύστημα πέδησης αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια σε κάθε φρενάρισμα την οποία ο υβριδικός κινητήρας αξιοποιεί προσφέροντας άμεση επιτάχυνση όποτε το χρειάζεται ο οδηγός. Επίσης, διαχειρίζεται αυτόματα τις αλλαγές και τις μεταβάσεις, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

Η οδήγηση απλοποιείται ακόμα περισσότερο με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο e-CVT, ενισχύοντας την αίσθηση της απόλυτης ομαλότητας. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών λειτουργιών: Στο EV Mode η κίνηση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Το ECO εστιάζει στην οικονομία και το POWER Mode στο δυναμικό στυλ οδήγησης.

Αυτή η φιλοσοφία υβριδικής κίνησης και η συνεχής εξέλιξη από την Toyota δίνουν τη δυνατότητα στους σημερινούς ιδιοκτήτες μοντέλων C-HR, RAV4 και Corolla να συνδυάσουν υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση με τους κινητήρες Hybrid Dynamic Force.

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων αυτών υβριδικών συστημάτων είναι οι ισχυροί ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 110-120 ίππους και προσφέρουν άμεση επιτάχυνση από τις πολύ χαμηλές στροφές όταν ο οδηγός το χρειάζεται.

Εκτός όμως από την άμεση επιτάχυνση οι πιο δυνατοί ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά ως και 50% της διαδρομής σε μικτό κύκλο το οποίο αγγίζει το 80% σε αστικές μετακινήσεις!

Επιπλέον, το ευφυές, καινοτόμο Toyota Hybrid σε αντίθεση με τα άλλα συμβατικά υβριδικά συστήματα, παράγει τη δική του ενέργεια. Με το φρενάρισμα, η θερμότητα που εκλύεται, αιχμαλωτίζεται αυτόματα και μεταφέρεται από το σύστημα στην μπαταρία με αποτέλεσμα να τη φορτίζει ενώ κινείστε! Χωρίς πρίζες. Χωρίς φόρτιση από εξωτερική πηγή.

Τέλος, αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι, το 90% όλων των Toyota Hybrid που έχουν πουληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1997, είναι ακόμα σε χρήση. Αυτό επιβεβαιώνει την απίστευτη αντοχή τους και την ασύγκριτη αξιοπιστία τους.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 11:22