Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο τεχνολογικός γίγαντας όχι μόνο δεν ακύρωσε το project της να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά μόλις έκανε μια τεράστια μεταγραφή. Ο λόγος για την Apple, που σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες προσέλαβε τον Luigi Taraborrelli, επί 20 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος στη Lamborghini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, από το 2008 ο Taraborrelli ήταν επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης του τμήματος πλαισίου και δυναμικής της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπεύθυνος για το τμήμα ανάρτησης και διεύθυνσης, αλλά και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η Apple έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να κατασκευάσει το δικό της σύγχρονο και αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, το 2021 είχαν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για μια πιθανή συνεργασία με τη Hyundai, όμως τελικά η συμφωνία ναυάγησε και από τότε δεν είχαμε νέα σχετικά με το Apple Car. Την ίδια κατάληξη είχαν και οι προσπάθειες προσέγγισης τόσο της Nissan όσο και της Toyota.

Σήμερα, όμως, η προσθήκη του Luigi στο δυναμικό της εταιρείας δείχνει πως ο τεχνολογικός γίγαντας ξαναβάζει μπροστά τις μηχανές και δίνει νέα πνοή στο έργο των τεσσάρων τροχών που θέλει να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν, με το πλάνο να δείχνει το 2024 ως την επικρατέστερη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, η Apple θέλει το αυτοκίνητό της να έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, έστω και σε ήπια μορφή, ενώ εκεί που θέλει να κάνει την επανάσταση είναι στην τεχνολογία των μπαταριών. Δουλεύει μάλιστα σε μια νέα τεχνολογία στις μπαταρίες που, όπως αναφέρει η ίδια, θα φέρει την ίδια επανάσταση που έφερε το πρώτο iPhone!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης