Την ολοκαίνουργια C-Class Coupe, ένα από τα πιο όμορφα και ελκυστικά αυτοκίνητα της χρονιάς, παρουσίασε η γερμανική φίρμα, λίγες εβδομάδες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο coupe της Mercedes θυμίζει έντονα την μεγαλύτερη S-Class Coupe, με τις καμπύλες επιφάνειες, τις compact διαστάσεις, την κεκλιμένη οροφή και το ιδιαίτερο πίσω τμήμα, να αναδεικνύουν την κομψότητα και το σπορτίφ προφίλ του αυτοκινήτου.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο είναι μακρύτερο και φαρδύτερο, το μήκος έχει μειωθεί ελαφρώς, ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 80 χλστ. Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί τη φιλοσοφία των υπόλοιπων αυτοκινήτων της γκάμας, με την πολυτέλεια, την άνεση και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, να εντυπωσιάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώροι έχουν θυσιαστεί προς όφελος της εμφάνισης όπως παραδέχθηκε και η Mercedes, με τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων να χρειαστεί να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις για τα γόνατα και το κεφάλι τους.  Ο εξοπλισμός θα είναι υπέρ-πλήρης από τη βασική έκδοση, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα φώτα τεχνολογίας LED και την πανοραμική γυάλινη οροφή.

Οι Γερμανοί δεν θέλησαν να ανακοινώσουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, κάνοντας λόγο για βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, σύστημα τετρακίνησης και δυνατότητα επιλογής της αερανάρτησης Airmatic.

Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η C300  με τον δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 245 ίππων και η C250d  4MATIC. Επίσης, στις 19 Αυγούστου θα αποκαλυφθεί και η κορυφαία C63 AMG Coupe, που θα τοποθετηθεί απέναντι από τη BMW M4.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης