Η νέα γενιά του μεγάλου SUV της Volvo αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2014, έχοντας πιο δυναμική σχεδίαση, αποδοτικούς κινητήρες, πολυτελές εσωτερικό και τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Το νέο XC90 βασίζεται πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA), συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της σουηδικής φίρμας για μηδενικά δυστυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς με αυτοκίνητα Volvo, έως το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχιτεκτονική SPA, προσφέρει προστασία τόσο σε περίπτωση που η σύγκρουση είναι τελικώς αναπόφευκτη όσο και, συνδυαστικά με μια σειρά καινοτόμων συστημάτων, στην αποφυγή της. Παράλληλα, ενσωματώνει ένα καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα που αυξάνει την «ευφυΐα» του αυτοκινήτου ως προς την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

Χάρη σε αυτή την πλατφόρμα, το XC90 μπορεί να εξοπλιστεί με μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες και κάμερες, έχοντας ένα κεντρικό δίκτυο το οποίο ελέγχει την οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια, το αμάξωμα και το infotainment, κάτι μοναδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως τόνισε ο επικεφαλής εξέλιξης στη Volvo, Peter Mertens.  

Με απλά λόγια, σε περίπτωση που ανιχνευθεί πιθανή πρόσκρουση, το αυτοκίνητο προστατεύει πιο αποτελεσματικά τον οδηγό και τους επιβάτες, δίνοντας εντολή ενεργοποίησης στα απαραίτητα συστήματα, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ασφάλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης