Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Μπορεί να σας φανούν εξωπραγματικά αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά. Από το «γάμο» της Audi και της Holoride όλα αλλάζουν στο άμεσο μέλλον. Με τα γυαλιά που θα φορούν οι πίσω επιβάτες τα ταξίδια θα είναι απολαυστικά και γεμάτα περιπέτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi με τη συνεργασία της  Holoride για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβάνει τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. 

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας αλλά και να παίξουν  παιχνίδια ή να δουν τις αγαπημένες τους κινηματογραφικές ταινίες.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσαρμόζεται στις κινήσεις του αυτοκινήτου δίνοντας με αυτόν τον τρόπο  στον χρήστη μια ακόμη ποιό ρεαλιστική εμπειρία. Για παράδειγμα την ώρα που το αυτοκίνητο πραγματοποιεί μια δεξιά στροφή, ο πίσω επιβάτης  φορώντας τα  γυαλιά εικονικής πραγματικότητας θα βιώσει και αυτός μια ανάλογη στροφή προσαρμοσμένη στο περιεχόμενο το οποίο έχει επιλέξει εκείνη την στιγμή να παρακολουθήσει.

Έκτος της ψυχαγωγίας που προσφέρουν τα ειδικά γυαλιά Holoride, η συγκεκριμένη τεχνολογία προσαρμογής της πραγματικότητας με την εικονική θα βοηθάει στο πρόβλημα της ναυτίας που βιώνουν αρκετοί επιβάτες όταν το αυτοκίνητο κινείται. Στο άμεσο μέλλον θα μπορούν πλέον να διαβάσουν εικονικά ένα βιβλίο ή να ακούσουν την οπτικοακουστική μορφή του χωρίς να ζαλίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η συνεργασία έχει ως σκοπό την αναβάθμιση της εμπειρίας που μπορεί να ζήσει κάποιος στη διαδρομή ενός αυτοκινήτου. Η Audi μαζί με την Holoride μια start-up εταιρία ,προσπαθεί να αναπτύξει την τεχνολογία VR ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) και να την εμπορευματοποίηση σε διάφορους κατασκευαστές. 
Για πρώτη φορά η παρουσίαση έγινε από την Audi σε ένα roadshow στην Καλιφόρνια. 

Όμως η Holoride για πρώτη φορά είχε αναπτύξει την ιδέα της το 2019 στο CES του Λας Βέγκας όπου παρουσίασε σε συνεργασία με την Disney ένα demo.

Στο Σάλτσμπουργκ καθισμένοι αναπαυτικά στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron, φορώντας τα ειδικά γυαλιά της Holoride, οι επισκέπτες μπορούσαν μέσω ενός εικονικού ταξιδιού να επισκεφθούν σημαντικές τοποθεσίες που είχαν συμβάλει στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν σημαντικές στιγμές που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία της πόλης.

Τυχεροί ήταν και οι επισκέπτες στην έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο (IAA 2021), όπου η Audi είχε προγραμματίσει ειδική επίδειξη στην οποία είχαν την τύχη να ζήσουν την εμπειρία της Holoride ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης