Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο σοφός λαός, και οι εξελίξεις τον επιβεβαιώνουν. Οι φήμες το τελευταίο διάστημα πως η Audi εξαγόρασε τον όμιλο της McLaren σχεδόν επιβεβαιώνονται από το βρετανικό περιοδικό «Autocar», το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να μην έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, αλλά οι δύο μεριές φαίνεται πως έχουν δώσει τα χέρια και η VW πλέον θα εισέλθει στον κόσμο της Formula 1, πιθανότατα μέσω της Porsche. Μία ιστορική συμφωνία που εάν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει σημαντικά τον αγωνιστικό χάρτη της Formula 1 και όχι μόνο.Το κέρδος της McLaren
Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξασφαλίζει με αυτή τη συμφωνία τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα αγωνιστικά πρωταθλήματα αλλά και παράλληλα να επενδύσει σε νέα supercars, κυρίως την εποχή της ηλεκτροκίνησης όπου τα ποσά έχουν αλλάξει.Το κέρδος της Audi
Η Audi, σε περίπτωση που επισημοποιηθεί η εξαγορά, θα κατέχει πλήρη έλεγχο στις δραστηριότητες της McLaren. Μία φίρμα που διαθέτει αστείρευτη τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία στην παραγωγή και την εξέλιξη μονοθέσιων της Formula 1. Το πιθανότερο σενάριο είναι το VW Group να εισέλθει στα Grand Prix μέσω της Porsche παρά μέσω της Audi.  

Η ομάδα της McLaren στην Formula 1 αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη αλλά και δεύτερη πιο επιτυχημένη μετά τη Ferrari. Έχει κερδίσει 183 αγώνες, 12 πρωταθλήματα οδηγών και 8 κατασκευαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης