Σε αντίθεση με πολλούς κατασκευαστές, η γερμανική εταιρεία από το Ingolstadt συνεχίζει να επενδύει στους πετρελαιοκινητήρες και να εφοδιάζει τα μοντέλα της με τον συγκεκριμένο τύπου καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, η Audi προσφέρει το S4 με diesel μοτέρ και πιο συγκεκριμένα με τον V6 3.0 TDI απόδοσης 347 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο ενσωματώνει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt με ηλεκτρικό κομπρέσορα για βελτιωμένη απόκριση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση για το τετράθυρο sedan είναι στα 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται από 161 έως 163 γρ./χλμ. Πληροφορίες σχετικά με την έναρξη της εμπορικής πορείας στην αγορά και την τιμή, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης