Τα ανανεωμένα A8 και S8 αποκάλυψε σήμερα το πρωί (21/8) η Audi, δίνοντας μας όλες τις πληροφορίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο πολυτελών και πανίσχυρων μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας διαθέτει νέους προφυλακτήρες, καπό, γρίλια στη μάσκα, φώτα εμπρός και πίσω, ζάντες 21 ιντσών και απολήξεις της εξάτμισης. Τη διαφορά βέβαια κάνουν τα καινούρια Matrix LED φωτιστικά σώματα, με 25 διόδους στη μεγάλη σκάλα και πέντε ανακλαστήρες. 

Τα καθίσματα στην καμπίνα είναι ηλεκτρικά εμπρός και πίσω και διαθέτουν και λειτουργία μασάζ, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI να είναι πλήρως αναβαθμισμένο. Φυσικά, περιλαμβάνονται όλα τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το ενεργό cruise control, head-up display, σύστημα νυχτερινής όρασης και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Στη βάση της γκάμας είναι ο 3.0 TFSI με 310 ίππους και ακολουθεί ο 3.0 TDI με 258 ίππους, ο 4.2 TDI με 385 ίππους και ο V8 twin-turbo 4.0 TFSI με 435 ίππους. Η κορυφαία έκδοση S8 τροφοδοτείται από τον 4.0 TFSI των 520 ίππων με τα 0-100 να έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα. Όλοι συνεργάζονται με το tiptronic αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα Quattro.

Επίσης υπάρχει και η υβριδική έκδοση A8 hybrid με μέση κατανάλωση 6,3 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων στα 147 γρ./χλμ. καθώς και η λιμουζίνα Α8 L W12 quattro με μήκος 5,27 μέτρα και μεταξόνιο 3,12 μέτρων, η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου γερμανικού μοντέλου θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, με αρχική τιμή στη χώρα παραγωγής, τα 74.500 ευρώ.

Απίστευτα επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας για τους πίσω επιβάτες του S8

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης