Διαθέσιμη με το πρωτοποριακό σύστημα ασύρματης φόρτισης «GroundPad», θα είναι από τον Ιούλιο η plug-in hybrid έκδοση του πιο επιτυχημένου business sedan παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της 530e iPerformance να αποκτήσουν το συγκεκριμένο αξεσουάρ, φορτίζοντας το αυτοκίνητο εύκολα και γρήγορα, χωρίς τη χρήση καλωδίων. Το σύστημα «Wireless Charging» αποτελείται από μία βάση με ενσωματωμένο πρωτεύον πηνίο – που μπορεί να τοποθετηθεί σε γκαράζ αλλά και σε ανοιχτό χώρο – και ένα δευτερεύον πηνίο ενσωματωμένο στην κάτω πλευρά του οχήματος.

Το εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο που παράγεται μεταξύ των δύο πηνίων μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδιο με ισχύ φόρτισης έως 3,2 kW, αρκεί το πηνίο του αυτοκινήτου να είναι σε απόσταση μικρότερη των 8 εκατοστών από το σταθερό πηνίο, δηλαδή το «GroundPad».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η μορφή τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας της μπαταρίας είναι πολύ βολική, με το χρόνο φόρτισης να υπολογίζεται στις 3 ώρες και 30 λεπτά. Επίσης, υπάρχει ειδική εφαρμογή που εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου και καθοδηγεί τον οδηγό ώστε να ελιχθεί στη σωστή θέση στάθμευσης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης