Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η BMW πρωτοπορεί και συνεργάζεται με την BASF, για την δημιουργία βαφής αυτοκινήτου από βοθρολύματα. Μία νέα τεχνολογία που αντικαθιστά το πετρέλαιο ως βάση και χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη οργανικά και βιολογικά απόβλητα φαίνεται πως είναι ήδη έτοιμη να μπει σε εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εταιρία, αυτή η νέα τεχνική μπορεί να μειώσει έως και 40% τις εκπομπές CO2, συγκριτικά με την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής χρωμάτων, και θα χρησιμοποιηθεί στα εργοστάσια της BMW στη Λειψία της Γερμανίας και στο Rosslyn στη Νότια Αφρική. 

«Με τη μείωση της χρήσης ορυκτών πρώτων υλών, μπορούμε να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 ταυτόχρονα», δήλωσε ο Joachim Post, επικεφαλής του δικτύου αγορών και προμηθευτών της BMW.

Για να σας προλάβουμε, όχι το νέο αυτό βιολογικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον  χρώμα δεν θα είναι μόνο σε καφέ απόχρωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός από την ηλεκτροκίνηση επενδύουν σε διάφορους κλάδους με απώτερο στόχο να μειώσουν τις εκπομπές αλλά και γενικότερα το αποτύπωμα στο περιβάλλον. Τόσο κατά την οδήγηση όσο και κατά την διαδικασία συναρμολόγησης ενός αυτοκινήτου, όπως και η γενικότερη λειτουργία των εργοστασίων. Η BMW δείχνει με αυτή τη συνεργασία της με την BASF πως υπάρχουν λύσει ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία, αρκεί να υπάρχει διάθεση. 

Εσάς θα σας ένοιαζε εάν η επόμενη BMW σας είχε βαφτεί με μπογιά κατασκευασμένη από λύματα; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης