Το νέο κέντρο αυτόνομης οδήγησης, το οποίο αφορά αποκλειστικά τους τομείς της καινοτομίας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας και εξασφαλίζοντας τη μελλοντική βιωσιμότητα της εταιρίας, εγκαινίασε η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο ολοκληρώθηκε σε μόλις 15 μήνες και βρίσκεται στο Unterschleißheim, λίγο έξω από το Μόναχο. Καλύπτει μία επιφάνεια 23.000 τ.μ. και απασχολεί 1.800 εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλες τις δραστηριότητες στους τομείς συνδεσιμότητας και πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Με αυτό το έργο, η BMW δημιουργεί «νέα εργασιακά περιβάλλοντα», όπως διάταξη ανοιχτού χώρου, έξυπνη και ευέλικτη χρήση γραφείων, και έναν πολυδιάστατο και δημιουργικό χώρο εργασίας. Οι ειδικοί εξέλιξης εργάζονται δίπλα στους διευθυντές και το προσωπικό, γεγονός που ενισχύει την αλληλεπίδραση και διευκολύνει την επικοινωνία, με αποτέλεσμα η ομαδική εργασία να αποδίδει στην εξέλιξη εξαιρετικά σύνθετων προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα προσλάβει ειδικούς στην Πληροφορική (IT) και προγραμματιστές στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), μηχανικής μάθησης (machine learning) και ανάλυσης δεδομένων.

Το BMW Group είναι ο πρώτος όμιλος στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εφαρμόζει το ευέλικτο εργασιακό μοντέλο συστηματικά και καθολικά για έναν ολόκληρο εξειδικευμένο τομέα – στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την αυτόνομη οδήγηση και την υποστήριξη οδηγού, από τη φάση έρευνας μέχρι τη μαζική παραγωγή.

Όπως γνωρίζουμε, η βιομηχανία αυτοκινήτου βρίσκεται σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών, η καινοτομία εξελίσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό και νεαροί επαγγελματίες αναδεικνύουν τομείς όπως η μελλοντική βιωσιμότητα, το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και οι ευέλικτες εργασιακές ροές ως σημαντικά κριτήρια επιλογής εργοδότη. Οι προηγμένες εγκαταστάσεις εξέλιξης, όπως το νέο κέντρο αυτόνομης οδήγησης, αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και ικανότητα καινοτομίας της εταιρίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης