Του Λουκά Παπαλάμπρου

Aυτοκρατορική αισθητική, εντυπωσιακή εμφάνιση, πρωτοποριακές τεχνολογίες, μοναδικά επίπεδα πολυτέλειας, υψηλές ικανότητες και πανίσχυροι κινητήρες. Η νέα X7 χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο SUV του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασίλισσα των SUV

Η βαυαρική φίρμα αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τη ναυαρχίδα της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που προκαλεί έντονο θαυμασμό και θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 5.151 χλστ., το πλάτος τα 2 μέτρα, το ύψος τα 1.805 χλστ. και το μεταξόνιο τα 3.105 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 2.320 κιλά, με τις διαθέσιμες ζάντες να ξεκινούν από τις 20 ίντσες και να φθάνουν τις 22΄΄.

Με κύρια συστατικά την αισθητική σαφήνεια και την ακρίβεια, η σχεδιαστική γλώσσα αποτυπώνεται στο επιβλητικό εμπρός τμήμα, στα μεγάλα παράθυρα, στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στη μακριά γραμμή οροφής και στη διαιρούμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι πόρτες των πίσω επιβατών είναι μεγαλύτερες από αυτές των εμπρός προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη την επιβίβαση και αποβίβαση, ενώ τα φώτα Laserlight προσφέρουν ορατότητα σε απόσταση 600 μέτρων!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς

Το σαλόνι είναι επιπέδου business class, δίνοντας νέα διάσταση στον όρο πολυτέλεια. Περιλαμβάνει τρεις σειρές καθισμάτων και μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά άτομα. Όλα τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, με τα πίσω να φέρουν λειτουργίες μασάζ, προσωπικά υποβραχιόνια, ποτηροθήκες και θύρες USB.

Οι επιφάνειες καλύπτονται από ταπετσαρία Vernasca, ωστόσο, αν το επιθυμούν οι αγοραστές, μπορούν να τοποθετηθούν δέρματα υψηλής ποιότητας και πολλά εξατομικευμένα στοιχεία. Εντύπωση κάνει ο μοχλός ταχυτήτων, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με κρύσταλλα Swarovski.

Φυσικά, η X7 ενσωματώνει τις πιο high tech τεχνολογίες, περιλαμβάνοντας δύο τεράστιες οθόνες 12,3 ιντσών σε κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων, επιπλέον σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες, αυτόματο κλιματισμό για κάθε επιβάτη ξεχωριστά, αυτόνομη οδήγηση, σύστημα νυχτερινής όρασης, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή τριών τμημάτων, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και πολλά ακόμα.

Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει κάθε λειτουργία μέσω του iDrive Controller, των διακοπτών στο τιμόνι, με φωνητικές εντολές ή με χειρονομίες.

Υψηλή απόδοση

Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 326 έως 2.120 λίτρα ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων. Όσον αφορά στους κινητήρες, το SUV θα προσφέρεται στην Ευρώπη με τρία μηχανικά σύνολα. Στη βάση της γκάμας είναι η X7 xDrive40i με το εξακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 3.0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 245 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 8,7-9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 198-205 γρ./χλμ.

Ακολουθεί η Χ7 xDrive30d με τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων απόδοσης 265 ίππων και 620 Nm ροπής.

Φέρει επίσης Steptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7 δευτερόλεπτα, την τελική να είναι στα 227 χλμ./ώρα, τη μέση κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 6,8 λτ./100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 τα 178 γρ./χλμ.

Στην κορυφή βρίσκεται η X7 M50d με το ίδιο diesel τρίλιτρο μοτέρ αλλά με 400 ίππους και 760 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 5,4 δευτερόλεπτα, η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, η μέση κατανάλωση είναι στα 7,4 λίτρα και οι εκπομπές ρύπων στα 185-193 γρ./χλμ.

Όλες οι εκδόσεις φέρουν στάνταρ σύστημα τετρακίνησης και προσαρμοζόμενη ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Το διαφορικό M Sport είναι στον βασικό εξοπλισμό μόνο της Χ7 M50d.

Πότε έρχεται στις αγορές;

Για όσους ενδιαφέρονται, το μεγάλο SUV της BMW θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Μάρτιο του 2019. Στις ΗΠΑ, όπου και θα κατασκευάζεται, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να κάνουν από τώρα την παραγγελία αλλά μόνο on-line, δίνοντας και το απαιτούμενο ποσό της προκαταβολής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης