Την Τρίτη 20 Μαρτίου οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της BMW, στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας, καθώς και στο εργοστάσιο κινητήρων στην Αυστρία.

Στόχος του εισαγγελέα και περίπου 100 αστυνομικών ήταν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο χρήσης ύποπτου λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW επιβεβαίωσε ότι η εισαγγελία του Μονάχου ξεκίνησε έρευνα, υποστηρίζοντας πως το αντικείμενο εντοπίζεται στο λανθασμένο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος σε περίπου 11.400 οχήματα diesel, τύπου 750d και M550d.

Παράλληλα, η BMW ξεκαθαρίζει ότι κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών οι μηχανικοί της αντελήφθησαν το ακατάλληλο λογισμικό και πως έχει προγραμματιστεί η ανάκληση όλων των οχημάτων που επηρεάζονται. Το σωστό λογισμικό θα τοποθετηθεί μόλις εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος BMW αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και επιθυμεί να εξηγήσει την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια. Η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις Αρχές, έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα και εξυπακούεται ότι θα προωθήσει όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα στην εισαγγελία. Η BMW εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κατάσταση προκλήθηκε από εγκατάσταση λανθασμένου λογισμικού και δεν πρόκειται για εσκεμμένη απόπειρα παραποίησης εκπομπών ρύπων.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης