Τη φετινή χρονιά η BMW M γιορτάζει μισό αιώνα παρουσίας, μισό αιώνα επιτυχιών σε μηχανοκίνητο αθλητισμό και σε μοντέλα επιδόσεων. Σαν σήμερα στις 24 Μαΐου το 1972, μία ομάδα από συνολικά 30 άτομα ενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν την ειδική εκδοχή της E9 για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού. 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα μοντέλα “M” συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία και η φίρμα γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας με ένα επικό βίντεο αλλά και με τη δυνατότητα στους νέους αγοραστές, να επιλέξουν το ρετρό λογότυπο της εταιρίας αλλά και ιστορικές αποχρώσεις αμαξώματος όπως τα Macao Blue, Bay Blue, Daytona Violet  και το Imola Red.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο εμφανίζονται, έστω και εν συντομία, όλα τα Μ μοντέλα της BMW, από την M1 Procar μέχρι σήμερα, ενώ εμφανίζεται και το Vision M Next, το οποίο όμως δυστυχώς δεν θα περάσει τη γραμμή παραγωγής. 

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε M μοντέλα και στα BMW με έκδοση «M Sport»;
Εκτός από τις κορυφαίες εκδόσεις M κάθε μοντέλου, η BMW Motorsport προσφέρει επίσης το εξοπλιστικό πακέτο «M Sport» σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής. Αυτή η πρόσθετη επιλογή (η οποία είναι ανώτερη από τα στάνταρ Sports Package), περιλαμβάνει πιο σπορ ανάρτηση, σπορ τιμόνι και αλλαγή ταχυτήτων, πλήρως ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα, σπορ τροχούς και σπορ αεροδυναμικό πακέτο. Τα αυτοκίνητα με την επιλογή «M Sport», ενώ δεν είναι η M ισχυρή έκδοση κάθε σειράς, είναι σημαντικά πιο σπορ από τα «απλά» μοντέλα παραγωγής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης