Πριν από λίγες μέρες, το γαλλικό hypercar που τροφοδοτείται από τον W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής, σημείωσε ένα εκπληκτικό ρεκόρ με 490.48 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει πιάσει αυτοκίνητο παραγωγής. Το ρεκόρ σημειώθηκε στην πίστα Ehra-Lessien της Volkswagen, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων των φίλων των τεσσάρων τροχών.

Σύμφωνα με την Bugatti όμως, η Chiron Sport έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, στον αυτοκινητόδρομο της Νεβάδα, εκεί όπου η Koenigsegg Agera RS είχε αναπτύξει τελική 446.97 χλμ./ώρα, αυτή μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 515 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του υψομέτρου (1.036 μέτρα), η αεροδυναμική αντίσταση είναι χαμηλότερη και η πυκνότητα του αέρα μικρότερη. Παράλληλα, η τεράστια ευθεία έχει κλίση 3%, γεγονός που βοηθά τα υπερ-αυτοκίνητα να κινηθούν ταχύτερα. 

Βέβαια, η Bugatti σημείωσε ότι δεν πρόκειται να το επιχειρήσει, καθώς, σε αντίθεση με την πίστα Ehra-Lessien, η οποία διαθέτει ειδικά προστατευτικά, πεντακάθαρο οδόστρωμα, μεγάλο πλάτος και υπηρεσίες διάσωσης, στον αυτοκινητόδρομο τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης