Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το ακριβοθώρητο hypercar της γαλλικής φίρμας, το μαγευτικό τετράτροχο της εταιρείας από το Molsheim, επισκέφθηκε πρόσφατα την πρωτεύουσα της Αγγλίας, αφήνοντας άναυδους τους περαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού tour που πραγματοποιεί η Bugatti με τη μονάδα προ-παραγωγής της πανίσχυρης Chiron Pur Sport. Αυτή είναι η δεύτερη στάση μετά το Παρίσι, με το μοντέλο να φωτογραφίζεται στα πιο διάσημα σημεία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αμβούργο, με το ταξίδι να ολοκληρώνεται στη Γενεύη, εκεί  όπου είχε προγραμματιστεί αρχικά να παρουσιαστεί.

Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της μάρκας θα βρίσκεται πριν το τέλος του έτους. Η Chiron Pur Sport θα παραχθεί σε μόλις 60 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Chiron, η Pur Sport διακρίνεται για τα κρατήματα στις στροφές, την ευελιξία, την ταχύτατη απόκριση του τιμονιού, την ακρίβεια του αυτόματου κιβωτίου και τα εκπληκτικά γρήγορα κατεβάσματα των σχέσεων.

Είναι προσανατολισμένη περισσότερο στη δυναμική οδήγηση και λιγότερο στη μέγιστη ταχύτητα, έχοντας αυξημένη κάθετη δύναμη και νέο αεροδυναμικό πακέτο. Επίσης δεν λείπουν οι ελαφρύτερες ζάντες από μαγνήσιο, η σπορ εξάτμιση από τιτάνιο, η τεράστια σταθερή πίσω πτέρυγα μήκους 1,9μ. και ο μεγαλύτερος διαχύτης.

Το βάρος είναι μειωμένο κατά 50 κιλά, η ανάρτηση σκλήρυνε και στα ενεργά αμορτισέρ προστέθηκαν επιπλέον λειτουργίες. Ρυθμίσεις έγιναν και στο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο γρήγορες αλλαγές των σχέσεων, όπως και στο σύστημα διεύθυνσης.

Η τελική ταχύτητα της Chiron Pur Sport περιορίστηκε στα 349 χλμ./ώρα, ωστόσο το αυτοκίνητο είναι πιο άμεσο και απολαυστικό σε μία τεχνική πίστα ή σε διαδρομή με στροφές. Επίσης επιταχύνει πιο γρήγορα εν κινήσει, με τον W16 8.0 quad turbo κινητήρα να αποδίδει 1.500 ίππους στις 6.900 σ.α.λ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης