Η BYD έρχεται στην Ελλάδα- Σε λίγες ημέρες η πανελλαδική παρουσίαση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 19:30
Η BYD έρχεται στην Ελλάδα- Σε λίγες ημέρες η πανελλαδική παρουσίαση

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στην Ελλάδα η BYD δεν είναι γνωστή. Ωστόσο είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός με παρουσία στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα συστήματα μπαταριών, τα ηλεκτρονικά και τους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς.

Η Build Your Dreams (BYD ) έχει έδρα την πόλη Σενζέν (Shenzhen) στην Κίνα. Ιδρύθηκε το 1995, ως start-up εταιρεία καινοτομίας με αρχικό αντικείμενο την έρευνα στις τεχνολογίες μπαταριών.

Στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνες για την ενέργεια και την τεχνολογία. Σήμερα είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός αφοσιωμένος σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα. 
Σύμφωνα με την εταιρία το δυναμικό της είναι 290.000 εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί που εργάζονται σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, στις 6 ηπείρους.

Ο κινέζικος κολοσσός επεκτάθηκε και σε άλλα τεχνολογικά πεδία, πάντα με στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια δύναμη, με σημαντική παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων μονής τροχιάς. 

Το εταιρικό όραμα της BYD είναι “Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή” και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας. Από φωτοβολταϊκά πάρκα που συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που τροφοδοτούν εκατομμύρια νοικοκυριά, έως ηλεκτρικά οχήματα και υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς (SkyRail), που διακινούν εκατομμύρια επιβατών στις μεγαλουπόλεις, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, η BYD πλέον κατασκευάζει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας για αυτά τον όρο New Energy Vehicles. 
Στην Ευρώπη η BYD έχει παρουσία άνω των 20 ετών κυρίως με ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Η BYD Europe έχει έδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η εταιρεία έχει ακόμη στην Ουγγαρία, εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει συνάψει ευρείες συνεργασίες και διοχετεύει την ευρωπαϊκή αγορά με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες και 100 μεγαλουπόλεις. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD. 

Σε λίγες ημέρες η BYD κάνει στην Ελλάδα την πανελλαδική της γνωριμία μέσω της εταιρίας ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 19:37