Ο αμερικανός επιχειρηματίας και σχεδιαστής αυτοκινήτων, παρουσίασε σε συνεργασία με την VLF Automotive το νέο supercar, αποστομώνοντας την Aston Martin η οποία ζητούσε από τις Αρχές να απαγορεύσει την πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης και CEO της Fisker Automotive ήταν σε διαμάχη με τη βρετανική φίρμα, καθώς η δεύτερη θεωρούσε πως το όχημα είναι αντιγραφή του DB10. Το Force 1 όμως, όχι απλά δεν θυμίζει το supercar της Aston Martin, αλλά είναι μια εξελιγμένη έκδοση του Dodge Viper, δικαιώνοντας τον Fisker, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στους πρώην εργοδότες του, διεκδικώντας παράλληλα αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων, για εκφοβισμό, απειλές και αθέμιτες πρακτικές.

Το VLF Force 1, έχει σασί από carbon, τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V10 8,4 λίτρων κινητήρα του Dodge, απόδοσης 745 ίππων και 865 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου ή αυτόματου έξι σχέσεων. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ/ώρα και τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό, με το καφέ δέρμα να συνδυάζεται αρμονικά με τα carbon και αλουμινένια διακοσμητικά. Τη διαφορά ωστόσο, κάνει η ειδική θήκη για δύο μπουκάλια σαμπάνιας ανάμεσα στα καθίσματα. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, το όχημα θα κατασκευαστεί αρχικά σε 50 μονάδες, με την παραγωγή να ξεκινά τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 268.500 δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης