Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Οι αιτήσεις για ένταξη στην Εθνική Χωροφυλακή των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, πιθανώς να έχουν πολλαπλασιαστεί, μετά τη συγκεκριμένη είδηση. Η στρατιωτική αστυνομική δύναμη, προχώρησε στην παραγγελία 26 ολοκαίνουριων Alpine A110 Pure, ώστε να ανανεωθεί και εκμοντερνιστεί, όπως η ίδια δηλώνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι τα σπορ μοντέλα της Alpine, θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα Renault Megane RS, που βρίσκονται στο στόλο της από το 2011. Παρόλο που πρόκειται για διθέσια αυτοκίνητα και όχι τόσο πρακτικά, σε σχέση με τα Megane, είναι σαφώς ταχύτερα από αυτά.

Η στρατιωτική αστυνομική δύναμη στη Γαλλία είχε προμηθευτεί και στη δεκαετία του 60', το Alpine A110 της εποχήςΤο Alpine A110 Pure χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 252 ίππους και 321 Nm ροπής. Η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Εντωμεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη στρατιωτική αστυνομική δύναμη προμηθεύεται με κάτι παρόμοιο. Ακόμα και στη δεκαετία του 60’, από ότι διακρίνεται και στις φωτογραφίες, είχε εφοδιαστεί με το original A110, που ήταν και μικρότερο σε διαστάσεις, συγκριτικά με το νεότερο που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Alpine A110 εφοδιάζεται με κινητήρα turbo 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 252 ίππους και 321 Nm ροπήςΣτα σύγχρονα Alpine A110, θα τοποθετηθούν φάρος, σειρήνα, εξοπλισμός CB και φυσικά τα ανάλογα αυτοκόλλητα σήματα της αστυνομίας, για να είναι αναγνωρίσιμα. Τα αυτοκίνητα αυτά θα βοηθήσουν την έρευνα και την αστυνόμευση στους αυτοκινητόδρομους, όπου οι ταχύτητες είναι υψηλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το Renault 5 Turbo θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Ποια είναι τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που περιμένουμε από την Alpine;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης