Πρόσκληση στις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ανισότητα που υπάρχει στην οδική ασφάλεια ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, απευθύνει η Volvo Cars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πρόοδο που έχει γίνει κατά τις πρόσφατες δεκαετίες, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ανάμεσα στις δύο κατηγορίες χωρών.

Κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους στον δρόμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο κίνδυνος τροχαίου δυστυχήματος είναι τρεις φορές μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, η σουηδική φίρμα θεωρεί ότι οι χώρες πρέπει να προωθήσουν τη χρήση ζώνης ασφαλείας, εισάγοντας νόμους για την υποχρεωτική χρήση της τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Άλλο πεδίο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η βασική οδική υποδομή που διαχωρίζει τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου από τα μηχανοκίνητα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσκληση για δράση της Volvo Cars συμπίπτει με την 3η Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώνεται από τη Σουηδία και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αρχίζει στη Στοκχόλμη αυτή την εβδομάδα. Στη διάσκεψη, αντιπρόσωποι περισσότερων από 80 χωρών-μελών του ΟΗΕ θα συζητήσουν τη στρατηγική πορεία για την παγκόσμια οδική ασφάλεια έως το 2030.

Η Volvo Cars είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σε πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας τον πλούτο της γνώσης της για την ασφάλεια.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει σημαντική ανισότητα στην οδική ασφάλεια. Αυτές οι μεγάλες διαφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν μέσω της τεχνολογίας, αλλά και με τη δημιουργία και την ενίσχυση μιας παγκόσμιας κουλτούρας για την ασφάλεια. Πρέπει να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές στη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ενώ η υποδομή πρέπει να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του δρόμου, ποδηλατών και πεζών», δήλωσε η Malin Ekholm, επικεφαλής του Safety Centre της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανία και κατέληξε λέγοντας:

«Η δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου κατανόησης των αξιών και της ανάγκης που υπάρχει για επαρκή βασική προστασία είναι ζωτική και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ΟΗΕ και των νομοθετών για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.  μέσω της ενημέρωσης και της νομοθεσίας. Στη Volvo Cars προσβλέπουμε στο να αποτελέσουμε μέρος αυτής της προσπάθειας». 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης