Το ιστορικό μοντέλο του 1957 με την ονομασία 718 επιστρέφει στο προσκήνιο, στο πλαίσιο του λανσαρίσματος των ανανεωμένων εκδόσεων των Boxster και Cayman.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, τα δύο μικρότερα σπορ αυτοκίνητα της γκάμας θα ενταχθούν στη νεοσύστατη σειρά 718 Series. Έτσι, από την επόμενη χρονιά θα μετονομαστούν σε 718 Boxster και 718 Cayman, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του αυθεντικού κεντρομήχανου sportcar, που κέρδισε τον αγώνα Targa Florio πριν από 60 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας την παράδοση, οι 718 Boxster και 718 Cayman θα τροφοδοτούνται από τετρακύλινδρους turbo κινητήρες, όπως ακριβώς το αυτοκίνητο του 1957. Πρόκειται για ολοκαίνουργια μοτέρ 2.0 και 2,5 λίτρων, με απόδοση 243 και 305 ίππους, αντίστοιχα. Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για το τεχνικά μέρη, όσο και την αισθητική, θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Τα δύο μοντέλα θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης, με την Porsche να αναφέρει ότι η 718 Boxster θα έχει υψηλότερη τιμή από την 718 Cayman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης