Έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Δεν θυμίζει και δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο στον κόσμο. Δεν είναι άνετο στο δρόμο, δεν έχει πλούσιο εξοπλισμό, ούτε καν τα στοιχειώδη για μια χαλαρή βόλτα.

Το Lada Niva βρίσκεται στην αγορά 37 χρόνια και είναι ένα από τα πιο σκληροτράχηλα τετρακίνητα οχήματα. Η σχεδίαση του είναι ξεπερασμένη και το εσωτερικό πανάρχαιο. Υπάρχουν όμως ορκισμένοι φίλοι που δεν το αλλάζουν με τίποτα στον κόσμο. Γι’ αυτό και η Lada αποφάσισε να παρουσιάσει στην έκθεση της Μόσχας, την ανανεωμένη εκδοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Niva αποκτά ανασχεδιασμένη μάσκα, πλαστικούς προφυλακτήρες, ζάντες 17 ιντσών, πίσω υαλοκαθαριστήρα και ορισμένα διακοσμητικά. Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκε σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρικά παράθυρα, θερμαινόμενα καθίσματα, νέες επενδύσεις και τιμόνι, ενώ βελτιώθηκε και η ηχομόνωση.

Κάτω από καπό, βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρου, ο οποίος αντικαθιστά τον 1.7 λτ., αποδίδοντας 83 ίππους και 140 Nm ροπής. Το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων εξακολουθεί να παραμένει, έχοντας βελτιωθεί σε ορισμένα σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία διαφορικά (εμπρός, πίσω και κέντρο), επιτρέπουν την κίνηση στα πιο σκληροτράχηλα εδάφη, εκεί όπου κανένα άλλο αυτοκίνητο – εκτός ίσως από την πανάκριβη G-Class – δεν μπορεί να καν να πλησιάσει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης