Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο επίσημο σκίτσο της νέας γενιάς του best seller μοντέλου της Ευρώπης, του όγδοου και καλύτερου Golf που έχει κατασκευαστεί ποτέ, έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Golf βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας της εξέλιξης. H σχεδίασή του έχει ολοκληρωθεί, με τους μηχανικούς να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την έναρξη των δοκιμών των πρωτότυπων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες. 

Από το σκίτσο δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα όσον αφορά στο design, ωστόσο είναι βέβαιο πως η εικόνα του δεν θα διαφέρει πολύ από το τωρινό Golf. Οι διαστάσεις του αμαξώματος έχουν αυξηθεί, με το εμπρός τμήμα να ακολουθεί το μοτίβο του Touareg, προβάλλοντας έναν δυναμισμό και μία κομψότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ριζικά αναβαθμισμένο θα είναι το εσωτερικό, με τη VW να ενσωματώνει τα πιο προηγμένα συστήματα και τεχνολογίες. Το Golf θα είναι πλήρως διασυνδεμένο και ψηφιακό, με τους Γερμανούς να κάνουν λόγο για «επαναστατικές» λύσεις. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Klaus Bischoff, ο οποίος είπε ότι το μόνο αναλογικό κομμάτι της καμπίνας θα είναι το τιμόνι.

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς θα θέσει νέα δεδομένα, όπως πράττει παραδοσιακά η VW σε κάθε εμφάνιση μιας νέας γενιάς. Όσον αφορά στους κινητήρες, λογικά θα δούμε τους γνωστούς TSI και πιθανότατα τον 1.6 TDI, με τις εκδόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας να εντάσσονται πλήρως στην γκάμα.

Το νέο Golf θα παρουσιαστεί επίσημα τους πρώτους μήνες του 2019, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης