Θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής εξωτικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Μαζί με την Pagani είναι οι πιο αποκλειστικές, καθώς ελάχιστα μοντέλα τους κυκλοφορούν στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Koenigsegg είναι ιδιαίτερα σπάνια και συλλεκτικά οχήματα, αφού παγκοσμίως, έχουν πωληθεί περίπου 150 μονάδες. Παρά τις εξωπραγματικές τιμές, η ζήτηση για τα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας είναι αρκετά αυξημένη, κάτι που έχει αποτέλεσμα να καθυστερούν παρά πολύ οι παραδόσεις.

Κάθε μήνα κατασκευάζεται μόλις ένα αυτοκίνητο, δηλαδή 12 μονάδες το έτος. Ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή σε σύγκριση με τις παραγγελίες, έχει δημιουργήσει μια λίστα αναμονής που φθάνει τα 2,5 χρόνια. Με απλά λόγια, αν κάποιος κλείσει σήμερα μια One:1 για παράδειγμα, θα την παραλάβει τον Ιανουάριο του 2019!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της φημισμένης μάρκας, Christian von Koenigsegg, με ανάρτηση στο twitter, ανακοίνωσε πως αναζητούνται τρόποι ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί παραγωγής και να ικανοποιηθούν οι εκλεκτοί πελάτες. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από την πρώτη συγκέντρωση ιδιοκτήτων αυτοκινήτων Koenigsegg στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Owners Tour 2016».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης