Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ferrari παρουσίασε το επόμενο πλάνο τετραετίας της, στο οποίο περιλαμβάνονται συνολικά 15 νέα μοντέλα, εκ των οποίων και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας αλλά και ένα hypercar. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το 2026, μόνο το 40 τοις εκατό όλων των Ferrari θα εξακολουθούν να έχουν αποκλειστικά θερμικό μοτέρ, καθώς το 55 τοις εκατό θα είναι υβριδικά και το υπόλοιπο 5 τοις εκατό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Οι αναλογίες θα αλλάξουν ουσιαστικά έως το 2030, με τους θερμικούς κινητήρες να αντιπροσωπεύουν μόλις το 20 τοις εκατό, ενώ το 40 τοις εκατό θα είναι υβριδικά και το άλλο 40 τοις εκατό αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα η Ferrari έδωσε και μία τολμηρή υπόσχεση να πετύχει απόλυτη εκμηδένιση διοξειδίων του άνθρακα στις εγκαταστάσεις της μέχρι το τέλος τη δεκαετίας, ενώ παράλληλα ξεκινά και ένα μεγάλο project αναδάσωσης με την ονομασία «Bosco Ferrari» για να βοηθήσει την αναβάθμιση της περιοχής όπου στεγάζονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της. 

Στα σκαριά βρίσκεται ήδη και μία νέα γραμμή παραγωγής στο Μαρανέλο, όπου η Ferrari θα κατασκευάζει η ίδια ηλεκτροκινητήρες αλλά και τις μονάδες των μπαταριών, ενώ σύμφωνα με το νέο πλάνο, το 85% της γκάμας θα αποτελούν τα βασικά μοντέλα, το 10% θα είναι τα Special Series και το 5% τα Icona Series και το νέο Hypercar. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο SUV στην ιστορία της φίρμας, η Purosangue θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, αν και η εταιρία δεν χρησιμοποιεί τον όρο SUV, καθώς όπως λέει το μοντέλο θα είναι κάτι πρωτόγνωρο στο χώρο της αυτοκίνησης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης