Η Ferrari αναβιώνει την Dino

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015, 13:02
Η Ferrari αναβιώνει την Dino

Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, επιβεβαίωσε πως στην Ferrari έχουν ήδη στα σκαριά τη νέα γενιά της Dino, αναβιώνοντας ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της μάρκας.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ενός event για την 488 GTB, με τον Marchionne να δηλώνει πως το αυτοκίνητο έχει πάρει την έγκριση για παραγωγή και το μόνο που απομένει είναι ο χρόνος που θα το δούμε στην αγορά.

Η καινούργια Dino θα τροφοδοτείται από ένα V6 twin turbo κινητήρα και θα έχει απόδοση περίπου 500 ίππων. Πιθανότατα θα λανσαριστεί το 2018 και παρότι πρόκειται για την μικρότερη Ferrari, δεν θα είναι τόσο φθηνή όσο έλεγαν οι φήμες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Marchionne: «Στόχος δεν είναι ο όγκος των πωλήσεων, αλλά η αύξηση των εσόδων. Εγώ δεν πρόκειται να προσπαθήσω να πουλήσω ένα Fiat 500 σε βάρος της Ferrari».

Αυτό σημαίνει πως η Dino δεν θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή της Porsche Boxster, αλλά θα τοποθετηθεί απέναντι σε ανώτερα και ισχυρότερα μοντέλα, όπως η Porsche 911 GT3.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015, 13:02