Η Fiat εγκαινίασε εργοστάσιο αξίας 1 δις στη Σερβία

Η Fiat εγκαινίασε εργοστάσιο αξίας 1 δις στη Σερβία

O πρωθυπουργός της Σερβίας, Mirko Cvetkovic, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat Spa Sergio Marchionne, εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων της Fiat στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας. Περισσότεροι από 150 καλεσμένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο παρακολούθησαν την τελετή μαζί με τους εργαζομένους.

Τα εγκαίνια αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών που εξελίχθηκαν κατά τα τελευταία τρία χρόνια σε έκταση 1,4 εκατομμυρίων τ.μ., με την επένδυση των Ιταλών να αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Στο εργοστάσιο του Κραγκούγιεβατς θα παράγεται το νέο Fiat 500L, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Το 500L θα εξάγεται στις αγορές της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο και το εμπορικό του λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Μέχρι το τέλος του 2012, περίπου 2.400 άτομα θα απασχολούνται στο εργοστάσιο της Σερβίας, καθώς και επιπλέον 1.000 άτομα στις εταιρείες που βρίσκονται στο κοντινό πάρκο προμηθευτών. Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το εργοστάσιο θα έχει παραγωγική ικανότητα έως 200.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 13:33