Πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν τον σκύλο μέλος της οικογένειας. Ωστόσο, δεν φροντίζουν για την ασφάλειά του, ειδικά κατά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των οδηγών – ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τους τετράποδους φίλους μέσα στο όχημα, κάτι που είναι υποχρεωτικό από τον νόμο σε αρκετές χώρες. Σε περίπτωση ατυχήματος, τα κατοικίδια που δεν είναι ασφαλισμένα μπορούν να εκσφενδονιστούν μέσα στην καμπίνα, αυξάνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού, τόσο για τα ίδια όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων. 

Υπολογίζεται ότι σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με 40 χλμ./ώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης, ένας μη ασφαλισμένος σκύλος μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις ανάλογες με 40 φορές το βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας κατά νου ακριβώς αυτό, ο μηχανικός της Ford, Rene Berns, ανέλαβε να σχεδιάσει το εσωτερικό του νέου Focus wagon, προκειμένου τα σκυλιά να ταξιδεύουν με άνεση και ασφάλεια. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο Emil, το αυστραλιανό ποιμενικό του. Ο μηχανικός μελέτησε τον χώρο αποσκευών και πραγματοποίησε διάφορες δοκιμές. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους, ικανό να μεταφέρει ακόμη και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

Μαζί με την ομάδα του στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Rene κατάφερε να μεγιστοποιήσει τον χώρο αποσκευών του Focus wagon, συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, κονταίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο Focus wagon είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά σε μία ολοκληρωμένη γκάμα, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των πελατών από πλευράς εξοπλισμού, κινητήρων και χαρακτηριστικών κίνησης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης