Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Ήρθε το νέο E-Tourneo Custom, και μαζί του έφερε την νέα γενιά σειράς οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo της Ford Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το E-Tourneo Custom διαθέτει ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία Multy-Activity Vehicle. Εξοπλισμένο με την νέα πλατφόρμα η οποία  προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση σε συνδυασμό με ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία το οποίο μπορεί να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 370 km.

Αποτελεί το ένα από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024, το E-Tourneo Custom προορίζεται τόσο για ιδιώτες πελάτες όσο και για επαγγελματίες, προσφέροντας επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως οκτώ επιβατών.

Το νέο μοντέλο της Ford παρουσιάζει μια νέα σειρά premium χαρακτηριστικών, όπως είναι τα ευέλικτα πίσω καθίσματα, τις hands-free ηλεκτρικές πλαϊνές πόρτες, το ηχοσύστημα B&O, τις ψηφιακές κάρτες-κλειδιά, την πανοραμική γυάλινη οροφή και ένα καινοτόμο και ανακλινόμενο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας τριφασικός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε λιγότερο από οκτώ ώρες. Η φόρτιση από το 15 στο 80% ολοκληρώνεται σε περίπου 41 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 125 kW.

Ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης, δήλωσε:

«Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο, είτε για μεταφορές στελεχών στο αεροδρόμιο με στυλ, άνεση και φινέτσα, το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η προηγμένη συνδεσιμότητα, η σχεδίαση αιχμής και τα νέα πολυτελή χαρακτηριστικά καθιστούν το E-Tourneo Custom μία συναρπαστική επιλογή. Το όνομα Tourneo αποτελεί ανέκαθεν σύμβολο ευρυχωρίας και ευελιξίας – και τώρα διευρύνουμε την απήχησή του σε μία νέα γενιά απαιτητικών αγοραστών EV που αναζητούν επιδόσεις και άνεση.»

Το νέοTourneo Custom διατίθεται και σε Plug-In Hybrid (PHEV) έκδοση, όπως και σε εκδόσεις με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ EcoBlue της Ford, που διατίθενται με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων υψηλής απόδοσης και για πρώτη φορά  με σύστημα τετρακίνησης.

Όλα τα οχήματα Tourneo Custom της επόμενης γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro που περιλαμβάνουν end-to-end λύσεις φόρτισης, εργαλεία διαχείρισης της Ford Pro Telematics, την εφαρμογή FordPass Pro,  και το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

Το E-Tourneo Custom προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg  και μπορεί να μεταφέρει υψηλό ωφέλιμο φορτίο.

Η τεχνολογία Pro Power Onboard επιτρέπει επίσης στους πελάτες να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων του Tourneo Custom, προσφέροντας ηλεκτρική ισχύ έως και 2.3 kW μέσω πριζών στο εμπρός τμήμα της καμπίνας.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα του οχήματος εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στην καμπίνα. Xρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, Plug-In Hybrid ή κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Τα μοντέλα με το μακρύ μεταξόνιο προσφέρουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων, έως 8 θέσεις στο E-Tourneo Custom και έως και 9 θέσεις στo Tourneo Custom PHEV .

Το σύστημα καθισμάτων επιτρέπει στους πελάτες να τα σύρουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μήκος των οδοντωτών ραγών που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πίσω μέρους της καμπίνας, ή να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1.

Οι ιδιοκτήτες του Tourneo Custom μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα εκδόσεων, όπως το περιπετειώδες Active, το εντυπωσιακό Sport και το κορυφαίο της σειράς Titanium X, το οποίο προσφέρει τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό από οποιοδήποτε Tourneo μέχρι σήμερα.

Λειτουργίες και χαρακτηριστικά διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring, Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist και σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη. 

Με την υποστήριξη Ford Pro οι πελάτες επωφελούνται από την ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω ενός στάνταρ 5G μόντεμ που παρέχει βολική και διαισθητική υποστήριξη από τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ford Pro οι οποίες καθιστούν το Tourneo Custom απλό και αποδοτικό. 
  
Οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαχειρίζονται τη φόρτισή τους, να προθερμαίνουν την μπαταρία και την καμπίνα, να κλειδώνουν από απόσταση τις πόρτες και να παρακολουθούν την ασφάλεια του οχήματος, καθώς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις υγείας ειδικές για το όχημα μέσω της εφαρμογής FordPass ή, για διαχειριστές επιχειρήσεων, το λογισμικό ενίσχυσης της παραγωγικότητας της Ford Pro . 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης