Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έχοντας κάτω από το καπό τον εξαιρετικό V6 Bi-Turbo κινητήρα των 510 ίππων και διαθέτοντας στον εξοπλισμό πληθώρα νέων συστημάτων τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio είναι έτοιμες να ενθουσιάσουν τους φίλους των τεσσάρων τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πανίσχυρα sport sedan και SUV της Alfa Romeo αναδεικνύουν τον δυναμισμό της ιταλικής φίρμας, την κομψότητα και το αγωνιστικό DNA.  Στην ανανεωμένη Quadrifoglio MY20 έκδοση προσφέρονται με νέα χρώματα, όπως τα (Red 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior και Montreal Green), φέρουν καινούρια καλύμματα στα πίσω φώτα LED, νέα διακοσμητικά σήματα εμπρός και πίσω και τροχούς διαμέτρου 21 ιντσών στην περίπτωση της Stelvio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα τοποθετήθηκαν νέο τιμόνι και μοχλός στο αυτόματο κιβώτιο, νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8,8 ιντσών και επιπλέον λειτουργίες για την παρακολούθηση της κατάστασης του αυτοκινήτου, τον έλεγχο της  θερμοκρασίας και την πίεση του turbo, καθώς και στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και τις επιδόσεις.

Επίσης, βελτιώθηκε η ποιότητα και αυξήθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι. Τα σπορ καθίσματα είναι διαθέσιμα με επιλογή δέρματος ή συνδυασμού δέρματος και alcantara και οι ζώνες ασφαλείας προσφέρονται σε τρία χρώματα (μαύρο, κόκκινο, πράσινο).  Για όσους επιθυμούν, υπάρχει και η επιλογή των καθισμάτων της Sparco με σκελετό από carbon.

O V6 2.9 Bi-Turbo κινητήρας αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Η μετάδοση της ισχύος γίνεται μέσω του συστήματος Alfa Active Torque Vectoring. Στην περίπτωση της Stelvio Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς από το σύστημα τετρακίνησης Q4. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι ρυθμισμένο για ταχύτατες αλλαγές και άμεση απόκριση.

Την οδηγική εμπειρία των εκδόσεων Quadrifolgio συνοδεύει η ηχητική πανδαισία του συστήματος εξαγωγής Dual Mode με τις τέσσερις απολήξεις. Στην ανανεωμένη σειρά υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής εξάτμισης από την Akrapovič, κατασκευασμένη από τιτάνιο και ανθρακονήματα.

Από τη λίστα του εξοπλισμού δεν θα μπορούσαν να λείπουν η ανάρτηση «Alfa Active Suspension», το «DNA Pro selector», το ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα «Active Aero splitter» και η μονάδα «Chassis Domain Control».

Τέλος, το πακέτο ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) εμπλουτίστηκε με νέες τεχνολογίες, όπως το Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), το Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), το Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας),  το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) και το Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης).

Το σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο «Traffic Jam Assist and Highway Assist», λειτουργεί παράλληλα με το «Active Cruise Control», διατηρώντας αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης