Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το κορυφαίο SUV στον κόσμο, η Lamborghini Urus φαίνεται πως είναι ένας κορυφαίος πίνακας ζωγραφικής στον οποίο όλοι επιθυμούν να «ζωγραφίσουν» λίγο παραπάνω. Σίγουρα όσοι είχατε την τύχη να δείτε από κοντά μία Urus θα έχετε καταλάβει πως ήδη στην εργοστασιακή της μορφή είναι πραγματικά άγρια και ετοιμοπόλεμη.
Η συνεργασία Mansory και MTM κατάφερε να φέρει στη ζωή μία αδιανόητα γρήγορα και αγριεμένη εκδοχή του μοντέλου με πάνω από 1.000 ίππους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα της είναι εξωπραγματική με 23άρες ζάντες, φουσκωμένα φτερά, τεράστιες εισαγωγές αέρα και τριγωνική απόληξη της εξάτμισης. Εκτός όμως από την εικόνα, η Urus έχει και το μηχανικό νέο πακέτο όπου ο αναπρογραμματισμένος εγκέφαλος, τα μεγαλύτερα τούρμπο και φίλτρα αέρα και η νέα πολλαπλή εξαγωγής, καταφέρνουν να εκτινάξουν την ιπποδύναμη στους 1.001 ίππους και τη ροπή στα 1.250 Nm , τοποθετώντας το μοντέλο απέναντι από την Bugatti Veyron με τον κινητήρα των 8.000κ.εκ.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα νούμερα επιταχύνσεων όμως εάν αναλογιστούμε πως η εργοστασιακή έκδοση καταφέρνει το 0-100 σε 3.4 δευτ., φανταζόμαστε πως αυτή η έκδοση θα θέλει λιγότερα από 2.9 δευτ. 

Η Lamborghini προετοιμάζει ένα facelift στα μέσα του έτους για την Urus και ενδέχεται να αναβαθμίσει τον V8 για να αποδίδει περισσότερους από τους 650 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης