Μετά τις Chrysler, General Motors, Ford, Toyota και BMW, μια ακόμα εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων, λόγω ελαττωματικών αερόσακων της Takata.

Οι αερόσακοι σκάνε απότομα και μπορεί να αποβούν μοιραίοι για οδηγό και επιβάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευάστρια εταιρεία Takata, φαίνεται ότι εμπλέκεται σε ένα απίστευτο σκάνδαλο, καθώς έχει τροφοδοτήσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες με επικίνδυνους αερόσακους. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα εξαιτίας δυσλειτουργίας των συγκεκριμένων αερόσακων, ενώ για πρώτη φορά παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στη Μαλαισία.

Η Honda παραδέχθηκε ότι στις 27 Ιουλίου, μια γυναίκα οδηγός έχασε τη ζωή της λόγω ελαττωματικού αερόσακου. Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, οι αερόσακοι μπορεί να ανοίξουν χωρίς λόγο, τραυματίζοντας θανάσιμα τους επιβάτες.

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους από την Takata

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το περιστατικό και έπειτα από έρευνα που έγινε, η Honda προχώρησε στην ανάκληση 170.000 αυτοκίνητων από πέντε μοντέλα της γκάμας της. Από αυτά, τα 30.772 αφορούν την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα τα Jazz παραγωγής 2004-2005 και Civic παραγωγής του 2004.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Takata είναι ο δεύτερος κατασκευαστής αερόσακων στον κόσμο, προμηθεύοντας δεκάδες μάρκες με τα προϊόντα της. Η πρώτη ανάκληση πραγματοποιήθηκε το 2008, παρότι η ίδια είχε εντοπίσει το πρόβλημα από το 2004. Μέχρι στιγμής, μόνο στις ΗΠΑ έχουν ανακληθεί δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ τον Οκτώβριο ανακλήθηκαν 7,8 εκατ. οχήματα. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης