Το νέο i30N χαρακτηρίζεται από τη Hyundai ως ένα αυθεντικά σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που ισορροπεί μεταξύ της άνεσης στις καθημερινές μετακινήσεις και της σπορ συμπεριφοράς στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετείται απέναντι από τα κορυφαία VW Golf GTI, Peugeot 308 GΤi, Seat Leon Cupra και Renault Megane RS. Ουσιαστικά, είναι το πρώτο hot hatch αυτοκίνητο της οικογένειας N και προσφέρεται σε δύο εκδοχές, τη βασική με απόδοση 250 ίππων και την Performance Package με τους 275 ίππους.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, το καινούργιο hot hatch είναι ικανό να προσφέρει μοναδικές στιγμές απόλαυσης στον οδηγό, με το στήσιμο και την πρόσφυση να εντυπωσιάζουν.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί σκέφτηκαν κάτι πρωτοποριακό για να δοκιμάσουν τη συμπεριφορά του σε ολισθηρές επιφάνειες. Κάλυψαν μία στροφή στην πίστα του τεχνολογικού τους κέντρου με πραγματικό κακάο, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο μείγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις οι τροχοί πατούσαν πάνω στο κακάο, τα δεδομένα από την τηλεμετρία μεταφέρονταν αυτομάτως στους υπολογιστές και στη συνέχεια οι μηχανικοί έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο set up του i30Ν για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά του οχήματος.

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Η στροφή από κακάο ήταν μία εμπνευσμένη ιδέα για την πρώτη ημέρα του Απριλίου και το έθιμο που τη συνοδεύει.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης