Μετά την κλασική πεντάθυρη έκδοση του νέου Astra, η γερμανική φίρμα παρουσίασε την πιο πρακτική και μεγαλύτερη εκδοχή του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Astra K Sports Tourer βασίζεται σχεδιαστικά στο hatchback, έχοντας φυσικά επιμηκυμένο πίσω τμήμα που τονίζει τον station χαρακτήρα του. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,7 μέτρα το πλάτος αγγίζει τα 1.870 χλστ. και το ύψος το 1,5 μέτρο. Η αισθητική του παραπέμπει σε shooting brake, αναδεικνύοντας τις δυναμικές γραμμές του αυτοκινήτου.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 80 λίτρα, φθάνοντας συνολικά τα 1.630 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους χώρους στο εσωτερικό, με την πρακτικότητα να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει το πακέτο FlexOrganizer, που περιλαμβάνει δίχτυ συγκράτησης, ράγες και δέστρες, καθώς και αυτόματη λειτουργία της πόρτας του πορτμπαγκάζ με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Όπως ανέφερε η Opel, το αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο κατά 200 κιλά και εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της εταιρείας, όπως και τα προηγμένα φώτα τεχνολογίας IntelliLux LED Matrix.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ίδια με αυτή του πεντάθυρου Astra, με τον τρικύλινδρο 1.0 Turbo να είναι στη βάση. Ο 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές ισχύος (125 και 150ίππους), με τον diesel 1.6 CDTI να αποδίδει 136 ίππους και το 1.6 Ecotec των 200 ίππων να βρίσκεται στην κορυφή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης