Ακολουθώντας το παράδειγμα του Golf GTE, η VW εντάσσει στη γκάμα του νέου Passat την αντίστοιχη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά στα μέσα του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Passat GTE διαθέτει την τεχνολογία plug-in hybrid, συνδυάζοντας ένα βενζινοκινητήρα  1.4 TSI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ενέργεια από μπαταριές ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει του 218 ίππους και η ροπή τα 400 Nm, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, η αυτονομία με πλήρως φορτισμένη μπαταρία φθάνει τα 1.000 χλμ., ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι στα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στα 45 γρ./χλμ., με τα 0-100 να έρχονται σε 8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι στα 220 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στη ανασχεδιασμένη μάσκα, τα φώτα ημέρας σε σχήμα «C», τις ζάντες 17 ιντσών και τις μπλε δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στον πίνακα οργάνων, τα καθίσματα έχουν επένδυση Sevilla και ο φωτισμός είναι σε μπλε απόχρωση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης