Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η αμερικανική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιστορίας της, ένα ισχυρό, γρήγορο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mustang Mach-E συμβολίζει την αρχή μιας νέας εποχής για τη Ford, αποτελώντας το πρώτο από τα 14 ηλεκτροκίνητα οχήματα που σκοπεύει να παρουσιάσει η εταιρεία στην αγορά της Ευρώπης έως τα τέλη του 2020.

Ο Bill Ford, επικεφαλής της μάρκας, έκανε λόγο για ένα αυτοκίνητο που «χτυπά» σαν αστραπή, ένα απολαυστικό και ελεύθερο SUV που απευθύνεται στη νέα γενιά οδηγών. Εξελίχθηκε με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία οδήγησης και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έρθει στην αγορά στα τέλη του επόμενου έτους, θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη.

Το όχημα διαθέτει τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης (Whisper, Engage και Unbridles), προσαρμόζοντας ανάλογα τα χαρακτηριστικά του όσον αφορά στην οδηγική συμπεριφορά. Το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης μεταφέρει τη ροπή ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό εντυπωσιακή επιτάχυνση και βελτιωμένο έλεγχο σε ολισθηρές επιφάνειες.

Οι αλουμινένιες δαγκάνες Flexira της Brembo φροντίζουν για την άριστη επιβράδυνση, ενώ το σύστημα ανάρτησης MagneRide με αμορτισέρ προσαρμοζόμενης απόσβεσης, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Κομψό και ευφυές εσωτερικό

Στο εσωτερικό η οθόνη αφής 15,5 ιντσών του συστήματος SYNC κλέβει την παράσταση. Ενσωματώνει ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air updates), έχει μοντέρνα διεπαφή για να προσαρμόζεται γρήγορα στις προτιμήσεις των οδηγών, συνδεσιμότητα βασισμένη σε cloud, αναγνώριση φωνητικών εντολών και ταχύτατη πλοήγηση. Φυσικά, είναι συμβατή με Apple CarPlay, Android Auto και AppLink από smartphones και άλλες φορητές συσκευές.

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση πέντε επιβάτες. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 402 λίτρων, ενώ κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει ακόμη ένας χώρος αποθήκευσης 100 λίτρων με σύστημα αποστράγγισης του νερού, δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να μεταφέρει από ορειβατικό εξοπλισμό έως αντικείμενα που χρησιμοποιεί κάποιος στην παραλία.

Την ίδια στιγμή, το «αιωρούμενο» και αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος για τσάντες ή πορτοφόλια.

Το σύστημα ήχου της Bang & Olufsen με τα ηχεία που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τους εμπρός αεραγωγούς θυμίζοντας μπάρα ήχου είναι προαιρετικό, όπως και η πανοραμική οροφή με σταθερό κρύσταλλο.

Η πρόσβαση στο σαλόνι γίνεται μέσω της τεχνολογίας «Phone As A Key». Με τη χρήση Bluetooth, το όχημα ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες της Mustang Mach-E και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν κλειδί.

Εμπειρία Mustang

Η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, διαθέτοντας πολλά από τα στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, τη σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, τους επιθετικούς εμπρόσθιους προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

Μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής του μοντέλου θα διατίθεται σε συγκεκριμένες αγορές σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μπαταρία και τετρακίνηση. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται με εξωτερικό χρώμα Grabber Blue Metallic, πανοραμική οροφή πλήρους μήκους, ειδικές ραφές στα καθίσματα και μαρσπιέ που διακοσμούνται με το λογότυπο First Edition.

Η Ford θα προσφέρει και μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων με την επωνυμία GT, αποδίδοντας 465 ίππους και 830 Nm ροπής.

Στη μεγάλη έκδοση extended-range με μπαταρία 98,8 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα. Η φόρτιση γίνεται είτε μέσω επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με ισχύ πέντε φορές μεγαλύτερη από την οικιακή πρίζα, είτε από απλό δίκτυο, είτε από ταχυφορτιστή.

Το διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης θα μπορεί να εντοπίζει τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού παροτρύνοντας τους οδηγούς να φορτίσουν στα πιο βολικά για αυτούς σημεία, ώστε να μην ανησυχούν για το υπόλοιπο της αυτονομίας.

Οι κάτοχοι θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο 125.000 και πλέον δημόσιων σταθμών φόρτισης που βρίσκονται σε 21 χώρες της Ευρώπης.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης