Η ηλεκτροκίνηση φέρνει Hummer και Cadillac στην Ευρώπη;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 12:30
Η ηλεκτροκίνηση φέρνει Hummer και Cadillac στην Ευρώπη;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το 2017, η General Motors πούλησε τις Opel και Vauxhall στην τότε PSA, τώρα γνωστή ως Stellantis μετά τη συγχώνευση με την FCA. Έχουν περάσει πέντε χρόνια χωρίς σχεδόν καμία παρουσία στην αγορά της Ευρώπης για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός από τη Chevrolet Corvette σε πολύ μικρό αριθμό.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο εγγύς μέλλον καθώς, σύμφωνα με νέα έκθεση, η GM εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει Hummer και Cadillac στη Γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Cadillac θα μπορούσε να είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Το Lyriq EV, το οποίο πωλείται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να είναι το πρώτο όχημα της μάρκας που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Εάν αυτή η κίνηση αποδειχθεί επιτυχής, η GM θα μπορούσε επίσης να στείλει το GMC Hummer EV – το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά ηλεκτρικό της όχημα – στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από τη General Motors σχετικά με την πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη ακόμη, αν και πριν από περίπου ένα μήνα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Mary Barra, δήλωσε ότι μπορεί να φανταστεί την επιστροφή της GM στη Γηραιά Ήπειρο. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, η GM θα στραφεί σε μια εντελώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων, η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η General Motors δεν εγκατέλειψε ποτέ πλήρως την ευρωπαϊκή αγορά. Μετά την πώληση της Opel και της Vauxhall, συνέχισε να πουλά τη Chevrolet Corvette και επιλεγμένα μοντέλα της Cadillac μέσω ενός μικρού δικτύου αντιπροσώπων σε όλη την ήπειρο. 
 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 12:49